Fortsatt telefoniproblem

Styrelsen har idag 12/6 träffat representanter för Qmarket och Riksnet  och diskuterat störningarna  på fibernätet och framfört krav på kompensation på grund av utebliven högkvalitativ tjänst. Enligt Qmarket/Riksnet beror störningarna på problem i Qmarkets eget nät. Det vill säga att vårt eget nät som inom någon månad ska besiktigas är utan fel. Qmarket/Riksnet tar problemen på stort allvar och representanter för företagsledningen avser att  träffa styrelsen om 3-4 veckor och presentera en åtgärdsplan och förslag till kompensation.

Problemen kommer troligtvis att kvarstå en tid och för att hantera felanmälningar utökar     Riksnet  kundtjänsten med flera personer.

So medlem ber vi dig att ALLTID FELANMÄLA driftstörningar. För att leverantören skall se och förstå omfattningen av problemen gäller det att ALLA MEDLEMMAR FELANMÄLER VARJE GÅNG ett fel uppträder.

Felanmälan görs antingen per telefon eller mail till:
0770-33 99 33.
support@riksnet.se

 

Telefoniproblem

 

Den senaste tiden har ett antal av våra medlemmar haft problem med Riksnets telefoni. Vi har givetvis tagit upp problemen med Quadracom och Riksnet och styrelsen kommer att ha ett möte med dom i veckan som kommer.
Som medlem ber vi dig att ALLTID FELANMÄLA driftstörningar. För att leverantören skall se och förstå omfattningen av problemen gäller det att ALLA MEDLEMMAR FELANMÄLER VARJE GÅNG. Då blir problemens hela omfattning tydligare för leverantören.

Felanmälan görs antingen per telefon eller mail till:
0770–33 99 33
support@riksnet.se

Eftersom telefonanmälan innebär lite telefonkö så kanske ett mail är att föredra. Då finns också din anmälan på pränt och du har möjlighet att beskriva problemet utförligt samt ange tid. Ett mail kan du dessutom skicka när som helst på dygnet. Var vänlig upprepa din felanmälan om problemet återkommer – felanmäl varje gång!

Vi uppmanar varje medlem att vara så specifik som möjligt med tidsangivelser och problembeskrivning. ANGE ALLTID NAMN OCH MEDLEMSNUMMER samt VÄSTRA FÄRGELANDA FIBER

Vi återkommer med information efter att Quadracom/Riksnet har rapporterat kring hur åtgärderna framskrider!